Mati Bangsa? Dalang Sebenar Pembakaran Pusat Tahfiz - iamesfair

iamesfair

Blog mengenai Inbound Marketing (Pemasaran Inbound) Dapatkan tip tip internet marketing dan trend laman web terkini.

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

Selasa, 19 September 2017

Mati Bangsa? Dalang Sebenar Pembakaran Pusat Tahfiz


Baru baru in Malaysia telah dikejutkan dengan pembakaran dahsyat pusat tahfiz Ittifaqiyah bertempat di Keramat yang membawa maut kepada bukan hanya 24 orang, tetapi seluruh masyarakat Malaysia.

Kenapa dan apa terjadinya along the way sampai kanak kanak boleh membunuh sesama sendiri? Laman sosial tidak kurang sibuknya memberi pendapat masing masing, agama di babitkan, kerajaan di persalahkan, bermacam hinaan dan kutukan di lempar sewenangnya tanpa perasaan bertanggungjawab sedikit pun. 

Tak dinafikan setiap hari selama seminggu lepas rakyat Malaysia terlekat pada kaca tv menunggu pendedahan dalang kebakaran di pusat tahfiz. Persoalannya saya rasa, bukan pada siapa yang bertanggungjawab? Peristiwa dah terjadi, nak kenang apa? kenapa? siapa? Hakikatnya kami semua tahu, tiada siapa yang boleh kembalikan kanak kanak di pusat tahfiz Ittifaqiyah! Ya, seluruh rakyat turut berduka cita dan murung bersama keluarga tapi lebih dari itu, matilah bangsa sekiranya perkara yang telah terjadi ini tidak dipastikan, supaya tidak berulang lagi. 

Perasan tidak, ke silau sebabnya?

Murung sungguh hari apabila bayi bangsa membunuh sesama sendiri atas sebab 'dendam'. Kanak kanak tahfiz dijilat api tetapi tidakkah ianya membakar jiwa sendiri apabila anda tahu bahawa berita yang menyedihkan ini akan dilupai seminggu dua?! Kanak kanak tahfiz sudah tiada , pusat tahfiz yang dibaham api boleh dibina semula, bolehkah bangsa?

They are kids, what do they know...        
Tahniah PDRM kerana menangkap dalangnya
Tawakal sahaja lah, itukan kehendak illahi


Apakah kami ni bangsa komen saja ke? Memanglah mereka hanya kanak kanak, persoalan yang tidak pula ditanya apa yang telah kami lakukan ni? what on earth our we teaching our children
*krik krik*


Kenapa Malaysiaku?

Before all this quiets down and withers away, i hope you take time to think before diving straight into commenting random and irrelevant rants, and ask yourself how you've contributed to this beautiful country of yours. Are you not part of this nation? Are you too, not at fault? Shame on me shame on you.


Semalam telah terjadi, hari ini pula boleh menentukan masa depan dan esok pula tidak dijanjikan. Adakah kita hanya mampu berdoa dan lakukan yang terbaik untuk mendirikan bangsa yang mulia. Saya seorang diri sudah pasti tidak boleh menukarkan sistem perangai masyarakat, tetapi sudah tentu boleh menukar perangai sendiri. Sama samalah kita pelajari dari semalam, untuk hari ini supaya esok kami boleh melengkapkan generasi. 
Post Bottom Ad

loading...